Att göra-listan. 

img_4843-1Den fina kortsemestern är över och befinner oss nu ”hemma” igen. Det blev en bra liten tur och det lilla Homestay vi bodde på var alldeles perfekt. För 165kr/natt och bungalow fick vi varsitt sovrum med eget utomhisbadrum och en godkänd frukost. Det tog dessutom bara 4-5 minuter att promenera till stranden så det hanns med en väldig massa bad. Till och med Agust vågade bada för det var inte så mycket vågor.

På väg tillbaka påbörjades en Att göra-lista. En ganska löjlig lista med småsaker som man i vanliga fall inte reflekterar över. Det hela började med att Aston konstaterade att det första han ska göra när vi kommer hem är att gå på toa. Johan kontrade med att han ska gå på toa OCH spola ner en massa toapapper, om och om igen. Det är inte överallt man kan det och inte där vi ”bor”. Högt på min lista ligger att duscha med varmvatten och att lägga fram en chokladkaka på bordet och inte ha hela huset fullt av myror dagen efter. Att gå på toaletten och inte ha ansiktet i en växt vore trevligt likaså att inte dela badrummet med en massa geckosar och andra konstiga djur. Träffa kompisar ligger högt upp. Andre vill äta en pizza med sås på (sällsynt här). Jag skulle vilja äta lax, potatis och kall sås med jordgubbar till efterrätt. Att öppna min egen post vore ju skoj (en vän gör det nu). Styrketräna! Åh, det hade varit underbart. 

Så visst finns det flera saker jag längtar efter men jag kommer sakna en massa också. Att bara vandra runt och hålla varandra i händerna. Att spela UNO, skitgubbe eller barnens påhittade kortspel som aldrig går att vinna för reglerna funkar inte. Att sitta och trängas i en 1.80 säng för vi har ingen annanstans att vara. Att Agust slänger bort allt täcke när han ligger mellan mig och Johan för att han inte vill ha täcke. Att sitta på toaletten och se stjärnorna. Att inte MÅSTE göra någonting. Solen. Värmen. Havet. Visst kan många av dessa sakerna fås hemma också men bonusen är att barnen måste umgås med mig här för de har helt enkelt inget annat bättre alternativ.


img_4787

Kommentera