Gift eller inte?

 Idag besökte jag en av de mysigaste butikerna i Halmstad. Jag vill köpa allt där finns även om jag så klart inte gör det. Butiken heter Selected By Ella (SyLiten) och när man står utanför den kan man inte ana hur fin den faktiskt är. Butiken är full av fina och BRA leksaker, kläder, skor, nappar osv till barn. Med BRA menar jag ekologiska och giftfria. Visste du att det i nappflaskor t.ex. finns hormonstörande ämne? Jag var på en föreläsning en gång där man berättade om hur oerhört många farliga och mindre bra ämnen barnen får i sig varje dag men eftersom industrin generar så mycket pengar är det svårt att få till tillräckligt bra regler och förbud. Vill du läsa mer om ämnet har Kemikalieinspektionen skrivit en bra broschyr om ämnet och så snubblade jag på (vad som verkar vara) en kanonbra blogg om ämnet. 

När min dotter Alva var liten fick hon ofta sår på kroppen för hon var så torr. Vi blev ordinerade diverse hemska kortisonsalvor men till slut gav jag upp och tog henne till en ayurvedisk läkare. Vi fick en massa förslag på kostförändringar och blev uppmanade att sluta använda tvål, krämer, schampoo och balsam på henne. Hon skulle enbart tvättas med vatten och smörjas in med ekologiskt kokosfett. Lite flummigt kanske ni tänker men det bjuder jag på. Vad gör man inte när barnen lider och faktiskt är det så att efter det besöket har hon blivit bättre och bättre. Vi har fasat in ekologiska tvålar och hårprodukter (underlättar när man har lockigt hår nästan ner till rumpan) men inget annat. Det finns fruktansvärda saker i hygienprodukter. Hos Selected by Ella finns det bra saker och därför kontaktade jag henne för ett samarbete så nu kan jag glädja mina fina gruppdeltagare med en liten överraskning därifrån. För alla er nyfikna så har hon en webshop också men butiken är så klart mysigare. 

Kommentera