Internationella yogadagen.

 Som rubriken lyder är det internationella yogadagen idag och dagen till ära blev det UteYoga på Laxön idag. Det var lite småkyligt stundvis men väldigt härligt. Uppfriskande och behagligt på något vis. 

Det har blivit mycket lek dessa två dagar, ensam och med barnen. Handstående och huvudstående, hundar och träd. Första gången (i vuxen ålder) som jag skulle försöka mig på en handstående position var när jag gick min yogalärarutbildning. Jag grät, alldeles förtvivlat och nästan hysteriskt så grät jag. Min lärare Sky var lugn, trygg och stark när han lotsade mig igenom uppgiften. Till sin hjälp hade han en av mina kurskamrater Anders, ännu en fin och trygg man. Jag var livrädd, så kändes det, men jag gjorde det. Jag kom upp i handstående och det kändes fantastiskt. Därefter gjorde jag det inte så mycket förrän för ett år sedan då jag kom i kontakt med det när jag började träna crossfit. Jag var rädd igen, fick hjälp igen och jag gjorde det. Jag har upptäckt att det kan vara roligt och nästan alltid lärorikt. Ibland är det vissa övningar, positioner och sekvenser som tar det emot lite och där man inte känner sig helt bekväm men då det kan vara lite extra viktigt att vara ihärdig och fortsätta. Jag har mycket kvar att jobba på, mycket att lära mig och det känns jättekul. 

Jag bjuder på foton med efter-yoga-hårrufs och från mindre graciösa stunder, mitt i mitt lärande. Hoppas du haft en fin yogadag du med!

Kommentera