Jag kan kissa en annan dag. 

Jag har tjugofyra minuter på mig att cykla hem från jobbet, ta bilen och åka till dagis innan de stänger. Jag har precis knäppt byxorna och konstaterar att jag behövt ett toabesök i säkert några timmar. Jag hinner inte. Jag får kissa en annan gång. Jag cyklar hem, tar bilen, hämtar Agust och åker hem. Jag möts av den vackra bilen, trots att jag har tre stora barn som borde kunnat tömma diskmaskinen. Kallar till familjemöte och gör klart för dom att det är oacceptabelt. Jag beordrar dom att fixa det och ställa fram tallrikar för vi ska äta rester. Både Alva och Aston frågar om de verkligen måste äta. Det finns inget dom gillar. Jag undrar om de verkligen inte gillar kyckling, fisk eller lasagne. Båda svarar: nej, inte när det är rester. Bortskämda barn säger jag och stänger kylen. Värmer lasagne som efterfrågats till gullungen och mig. Sätter mig och ber Agust sätta sig. Hysteriskt gap för han vill inte äta. Han vill inte ha sån mat. Han lämnar maten orörd och sätter sig i soffan. Här sitter vi nu. Trötta, kelna och kanske att någon är lite sur. Jaja, jag är i alla fall inte hungrig. Nu blir det snart diskberg och sen ska jag natta min fining. Härliga måndag. 

Kommentera