Jag kanske måste sluta…

Jag älskar Magplasket och tänkte att jag förmodligen kommer behöva bli tvingad ut från bassängen när jag är 100år för det var helt otänkbart att sluta med det frivilligt. Dels för min egen skull, det är ju så roligt! Men också för att det är ju så uppskattat av deltagarna och jag tycker att det borde finnas vattengympa för gravida i Halmstad. Det är ju det bästa sättet att röra sig på och alla kan göra det. Vården sjukskriver så många gravida kvinnor på grund av bäckensmärtor och nästan alla de kvinnorna hade mått bra av vattengymnastik.

Nu har jag haft Magplasket i 4 år och det har varit 16 underbara grupper och vissa av kvinnorna och barnen har jag fått följa i flera år. Det har varit en ära och en stor glädje i mitt liv.

Nu har jag funderat och funderat. Det är svårt att marknadsföra grupperna och kvinnohälsovården får inte sprida det trots att det saknas konkurrens. Det senaste dråpslaget är att bassänghyran höjs med 250%. Jag har aldrig ställt in en grupp, trots att det ibland varit små grupper och jag egentligen jobbat gratis i slutänden. Jag har låtit kunder avboka i sista stund för att det har känts rätt. Så nu måste jag bestämma om jag ska våga binda upp mig för att hyra bassängen under hela våren och jag vet inte om jag kan göra det. Det känns inte rätt mot familjen att lägga våra fredagar på en verksamhet som jag kanske förlorar pengar på, trots om jag tycker det är roligt och vet hur mycket nytta det gör.

Jag kommer avvakta några dagar så vet du med dig att du vill anmäla dig eller vet någon annan som vill gå i vårens kurser så gör det gärna direkt.

Jag önskar er alla en jättefin kväll och en härlig jul.

Kommentera