Jag, Vi, Familj


Igår hade jag nöjet att få lyssna på Familjerådgivningen på jobbet. De kom och höll den presentation som de håller för förstagångsföräldrar. Jag vet inte ens om det fanns när jag först blev mamma och andra (tredje och absolut fjärde) gången skulle man ju bara veta allt. Det var hur som helst väldigt intressant igår! En del saker som jag visste, en del jag kände igen mig i och en del Aha-upplevelser. Vi var många som tänkte att Alla borde lyssna på dom inför att man får barn, oavsett om det är första, andra eller fjärde barnet. Jag menar, relationer är svårt och kräver omvårdnad. Särskilt när tid och ork är en bristvara. Ibland behöver man lite råd och idéer. Det kan ju även vara så att bara det faktum att man avsätter tid för att gå till Familjerådgivningen kan hjälpa. De har ju även Prep-kurser, kurser för de som har en bra relation men som vill göra den bättre. Istället för att låta ett litet problem bli ett stort är det bättre att ta tag i det. Man ska ta emot hjälp när den erbjuds. Det tror jag är bra.

2 reaktion på “Jag, Vi, Familj”

  1. Klokt sagt!

    Vad bra med Prep kurser! Namnet är ju ännu bättre 😉
    Vad intressant föreläsning! Jag hade gärna haft det innan jag fick min första för 10 år sedan!
    Jag föreläser faktiskt på Kundaliniyogacenter kring självmedkänsla och föräldraskapet.

Kommentera