När man är rädd för posten. 

Blir man gravid som 16-åring med en 15-åring får man helt enkelt acceptera att det förmodligen kommer finnas stunder och dagar då man är allt annat än rik, i pengar. Jag är uppvuxen i en familj där det inte fanns myxket pengar så det var inte direkt en ny upplevelse. Att inte ha mycket pengar och ibland inte ens tillräckligt. Sedan jag blev tonårsmamma har jag gått många långa utbildningar, min man har blivit arbetslös vid något tillfälle, jag har varit arbetslös, vi har gjort några osmidiga inköp och fattat några dåliga ekonomiska beslut osv osv. Det har funnits flera tillfällen då det helt enkelt gjort ont i magen på mig för jag måste ta in posten och där kommer ligga räkningar. Eller så tar man in posten men vågar inte öppna den utan lägger den på hög, till imorgon eller dagen efter det. Man ser andra göra roliga saker, köpa fantastiska saker och helt enkelt verkar mycket mer lyckade. För sin egen del överlever man på lite, minimalt nästan, men för barnen önskar man sig mer. Man ger allt man har till dom, för att de ska slippa ont i magen och att dagdrömma om ”vanliga saker”. Barnen ska få drömma stort och och helt orimligt rimliga saker. 

Jag tror inte jag är ensam om att ha känt så och jag är inte ensam om att vilja ge mina barn det bästa i världen. En gång för ett antal år sedan nör allt var lite extra eländigt. Allt gick fel, enorma räkningar trillade in och till råga på allt var det jul. Hur trollar man med knäna och får det att studsa in pengar på bankkontot? Den gången hade vi inte pengar till en julgran och jag var alldeles förtvivlad för barnens skull. Då var det en vän till mig som gav mig en julgran. En julgran är inte världsfred men det var guld värt. Att någon gör en snäll sak är guld värt och kanske kan vi göra snälla saker lite oftare. Så med er hjälp hoppas jag kunna göra en snäll sak. Min vattengympa-grupp Plasket (för icke-gravida) startar 161104 kl 19:00 och jag har platser kvar. Känner du någon som ger och gör allt för andra? Någon som förtjänar lite glädje, skratt, träning, avslappning och omtanke så nominera den personen till en plats. Skicka mig ett mail på info@samamama.se eller tagga personen i inlägget nedan. Jag kommer meddela personen via mail 161030 klockan 20:00. 

Kommentera