Sexologen och påven. 

I större delen av mitt liv har sex varit en ganska okomplicerad och självklar sak. Jag jobbar som barnmorska så underliv, sex och reproduktion är för det mesta inget konstigt att prata om. När vi fått vårt fjärde barn så blev det bestämt att vi ska inte ha fler barn och ett preventivmedel är ett MÅSTE. Vi är välsignade med turen att lätt bli med barn nämligen. Att jobba med vattengymnastik och ha en kopparspiral/hormonspiral som gör att man blöder floder 2,5 av 4 veckor är inget alternativ. Arga minipiller som krånglar till mina hudproblem ännu mer är inte heller så kul. Sterilisering var jag intresserad om man kunde bortse från att det är FÖR EVIGT. Tänk så ångrar jag mig? Det hjälpte inte att barnmorskan som följde med mig från läkarbesöket då vi diskuterat alternativet utbrister: ”sterilisering? Du kanske träffar en ny man om 8 år och vill ha fler barn!”. Så det blev ett specialpiller som skulle vara bra för min hy. Det tog mig ungefär ett år innan jag fattade att de sju urinvägsinfektionerna, konstanta svanpinfektionerna och min oförmåga att ens sitta kunde kopplas till mina p-piller. Ångesten inför en Bali-resa då jag varken skulle kunna sitta, bada, yoga och minst av allt ha sex gjorde att jag akut bytte p-piller och fjäskade mig till mega-östrogen-kur. Det blev bättre men är inte bra så för en tid tillbaka bokade jag in mig på en nästintill gratis konsultation (bara 50kr) hos en barnmorska och sexolog, Helena Cewers, i Malmö. För trots stt jag gillar mina kollegor och absolut kan leva med att hoppa upp i gynstolen för obligatoriska cellprov så känns det aningen bättre att vid mer djupgående undersökningar träffa en utböling. Sagt och gjort, idag var jag där och det var himla intressant. Typ. Än en gång konstaterades att kokosfett är grymt till det mesta. 

På väg därifrån hade vi turen att fastna i en bilkö på avfarten till E6:an. I 45 minuter fick vi iaktta en tom väg, bortsett från den milslånga kön bakom oss. Trafikverket kunde inte ge oss någon info av säkerhetsskäl så där satt jag, min mor och mina två yngsta och bara väntade. Kolossalt hungriga och ingen godispåse. Efter 45 minuter kom mängder med polisbilar, polismotorcyklar, helikoptrar och en VIP-buss med en påve i. Så nu kan kah stryka det från min vilket list. Både sexologen och påven. Inte illa för en helt vanlig dag. Nu blir det kvällsstök och förhoppningvis snart sömn. All denna spänning på en och samma dag har gjort mig lite trött. 

Kommentera