Om mig

Mitt namn är Jennie och jag är lever tillsammans med mitt livs kärlek. Vi har fyra barn tillsammans i åldrarna 8-23 år och de utmanar mig dagligen på olika vis.

Min äldsta son föddes 1998 och det var då jag bestämde att jag ville bli barnmorska när jag blev stor. Jag har sedan dess lärt mig otaliga mängder från läroböcker i anatomi och fysiologi till vedantaklasser på yogaretreats och utbildningar. Jag har fått möta och samtala med kloka män, kvinnor och barn som alla berikat min resa och min utveckling. 

Jag startade mitt företag 2015 med gravidyoga och vattengymnastik för gravida. Sedan dess har jag utbildat mig ytterligare  och mitt beslut att bistå vid hemförlossningar har vuxit fram.. Under min utbildning till barnmorska hade vi flera lärare som arbetade med hemförlossningar och själv hade fött hemma så det var alltid en självklarhet att det borde finnas som alternativ. Inom vården idag finns det på de flesta orter inga alternativ inom förlossningsvården. Då jag fick möjlighet att arbeta med evidensbaserad vård som en del i Barnmorsketeamet kändes det som en självklarhet att tacka ja. Alla har rätt till ett informativt val och evidensbaserad vård och min förhoppning är att vi en dag ska erbjuda alla födande och deras partner detta

I min roll som yogalärare inom traditionen samayoga ligger fokus på att försöka hitta balans och harmoni i alla aspekter av ens liv. Det finns inget tillfälle under en kvinnas liv då detta är så viktigt som under en graviditet, dels för kvinnans skull men lika mycket för barnets välbefinnande. Att bli gravid och förälder är begynnelsen på en spännande och omtumlande resa. Med mitt företag SamaMama vill jag erbjuda en möjlighet att förbereda sig inför detta samt ge stöd och uppmuntran på vägen. 

%d bloggare gillar detta: